Silahlı özel güvenlik nerede çalışır?

0 Comments

Silahlı güvenlik görevlisi, doğrudan güvenlik şirketlerine veya kurumların güvenlik departmanlarına bağlı olarak çalışır. Koruma talep eden kişi veya kuruma göre çalışma koşulları değişebilmektedir. Bu nedenle silahlı güvenlik görevlisi, günün gece ve gündüz vakitlerinde çalışabilir.

Silahlı özel güvenlik nerelerde çalışamaz?

Yukarıda yasa maddesinde de belirtildiği gibi okullar, hastaneler, AVM' ler, stadyumlar, içkili mekanlar da özel güvenlik görevlilerinin silahlı olarak görev yapmaları mümkün değildir. Bu bağlamda Reina gece kulübündeki özel güvenlik görevlileri de terör saldırısının olduğu gece silahsız görev yapıyorlardı.

Silahlı güvenlik görevlisi sivilde silah taşıyabilir mi?

Kişi koruma ile para ve değerli eşya nakli yapacak özel güvenlik firmaları çalışanları ise görev belgesini de beraberinde taşımakla yükümlüdür. Komisyonun kararı ile, valilik özel güvenlik izni verilen kişi veya tesise ateşli silah alma yetkisi verir.

Özel güvenlik görevlileri nerelerde çalışır?

Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Çalışma Alanları

  • Site ve Konutlarda.
  • Hastanelerde.
  • Havalimanlarında.
  • Eğitim Kurumlarında.
  • Üniversitelerde.
  • Fabrikalarda.
  • Üretim Tesislerinde.
  • Organize Sanayi Bölgelerinde.

Silahlı özel güvenlik ne kadar maaş alıyor?

AVM gibi ortamlarda genellikle silahlı güvenlikler bulunmaktadır. AVM'de görev yapan bir silahlı güvenlik, minimum 4,253 TL maaş almaktadır. Silahlı ve silahsız çalışan güvenlikler ise ortalama olarak 4,253 TL – 4,500 TL arasında değişen maaş skalasına sahiptir.

Yakın korumalar silah taşıyabilir mi?

5188 sayılı kanunun 8.maddesi ''c'' bendine göre; geçici olarak, komisyon kararı ve valilik oluru ile silah taşıyabilir, ''Koruma ve Güvenlik hizmetinde kullanılacak silah ve teçhizat, ilgili kişi veya kuruluş tarafından temin edilir. Özel güvenlik şirketleri ateşli silah alamaz ve bulunduramazlar.

Özel güvenlik silahla gezebilir mi?

İLGİLİ MEGZUAT 5188 Sayılı yasanın 8.ci maddesi özel güvenlik görevlilerine verilen silah taşıma yetkisini düzenlemiş olup, 5188 Sayılı yasanın 3.maddesinde de özel güvenlik görevlilerinin silah taşıyabilecekleri hususuna atıf yapılmıştır.

Özel güvenlik Polisin silahını alabilir mi?

Bu kapsamda özel mülk dahi olsa genel kolluk kuvvetleri mensubu kişilerin girdikleri hiçbir alanda silahını teslim etmeleri söz konusu değildir. Yani özel güvenlik görevlilerinin genel kolluk kuvveti mensubu kişilerin silahını emanete alma ya da alıkoyma gibi bir yetkisi bulunmamaktadır.

Kimler silah taşımaya yetkilidir?

Kamu alanında emekli olmuş bir bireye, kolluk kuvvetlerine, koruma bakım ya da onarım işinde özel veya kamu kurumlarında çalışma gösteren birine ve buna benzer meslek mensuplarında, silah ruhsatı barındırma izni verilebilmektedir. Bunun haricinde kişi veya kişiler öncelikli olarak, 21 yaşını doldurmuş olmak zorundadır.